Kurumlar, içinde yer aldıkları topluma karşı bazı sorumluluklara  sahiptir. Sorumluluklarını yerine getiren, bulunduğu çevreye ve topluma sosyal sorumluluk projeleri ile değer katan kurumlar kurumsal vatandaşlığını gerçekleştirmiş olur. Başarılı kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin değerlendirmesi ve ödüllendirilmesi amacıyla da çeşitli yarışmalar düzenlenmektedir.

Bu yılki  Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mükemmellik Ödülleri (The International CSR Excellence Awards) aralarında Antony Hopkins, John Hurt gibi dünyanın ünlü oyuncuların yetiştiği Kraliyet Drama Sanatları Akademisi (RADA)’nde gerçekleşti. Coca-Cola Türkiye gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile iki uluslararası ödüle layık görüldü.

Coca-Cola Türkiye’nin ödül aldığı projelerden biri kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını desteklemek amacıyla yürüttüğü “Kız Kardeşim” projesi oldu. Diğer ödül alan proje ise tarımsal uygulamalarda su kullanımını esas alan ve Konya Kapalı Havzası’nda yürütülen Geleceğin Tarımı Projesi oldu.

Coca-Cola’nın sosyal sorumluluk projeleri hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak için tıklayın