L’Oréal, RB ve Essity markaları, tüketicileri Coronavirus pandemisi yaşanırken daha düşünceli alışveriş alışkanlıkları edinmeye teşvik eden bir kampanya başlatmak için bir araya geldi.

Publicis Groupe UK tarafından yaratılan “Sorumlu bir şekilde alışveriş yapın” sloganıyla tüketicilerin alışveriş deneyimini iyileştirmek için benimseyebilecekleri yollar yaratmayı hedeflemiş ve belli standartlar oluşturmuş.

Bunlar arasında “NHS (ulusal sağlık hizmeti) alışveriş saatlerini destekle”, “yaşlılar için ayrılmış alışveriş saatlerine saygı göster” ve “iki metrelik mesafeyi koru” sloganlarıyla belli başlı konulara dikkat çekmekte.

Alışverişte bilinçli olmayı hedef gösteren bu uygulama insanlara sadece ihtiyaçları olanı almalarını söyler. İlk günden beri olan alışveriş çılgınlığı ve stok mantığı yüzünden ihtiyacı olanlara malzeme kalmaması büyük bir kaosun habercisi olabilirdi.

Kampanya 3 Nisan (Cuma) başladı ve perakendecilerin web sitelerinde, e-posta iletişiminde ve sosyal medya etkinliğinde mesajlar içeriyor. Kampanyaya dahil olan markalar arasında Plenty, Cushelle, Durex ve Dettol yer alıyor.

İlgili ajanslar arasında MSL, Leo Burnett, Starcom, Zenith, Digitas, Publicis.Poke, Saatchi & Saatchi bulunmakta.

 Publicis Group İngiltere CEO’su Annette King, “İlk gecede, perakendecilerin ve markaların insanların yaşamlarında oynadığı rolde sağlam bir değişiklik gördük.” Dedi.

“Pek çok işletmenin ve çalışanlarının bu zor zamanda doğru şeyi yapmak için inanılmaz çabaları olduğunu gördük. ‘Sorumlu bir şekilde alışveriş yapın‘ sektörü, tüketicilerin sorumlu davranması ve başkaları hakkında düşünmesi için birleştiriyor.

“Perakendecileri, süpermarketleri ve diğer iş organizasyonlarını kampanyaya kaydolmaya davet ediyoruz.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Kaan Halhün

https://www.prweek.com/article/1679312/loreal-rb-essity-collaborate-encourage-responsible-shopping