Eski Call of Duty geliştiricilerinden Robert Bowling, ünlü FPS serisinin gidişatının iyi olmadığını belirtti. İşte detaylar…

Infinity Ward bünyesinde ve Call of Duty serilerinin geliştirilme aşamasında yaratıcı stratejist olarak görev yapan Robert Bowling, Call of Duty serisinin gidişatını değerlendirdi. 2006 – 2012 yılları arasında, Infinity Ward’ın üst düzey yöneticilerinden biri olan Bowling, serinin artık baştan sona yeniden yaratılması gereken bir sürece doğru gittiğini itiraf etti.

Call of Duty serisi için çanlar çalıyor

Bilindiği üzere Call of Duty serisinin son oyunu geçtiğimiz yılın Ekim ayında piyasaya sürüldü. PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X|S ile birlikte PC platformu için de oyuncuların beğenisine sunulan yapım, hem Metacritic notlarıyla hem de satış rakamlarıyla serinin en başarısız oyunlarından biri oldu. VGC cephesinden gelen bilgilere göre Call of Duty: Vanguard, serinin en beğenilen yapımlarından biri olan CoD 4’ten sonra, yaklaşık 15 yıl içerisinde piyasaya çıkan ve en az satılan CoD oyunu oldu.

Hem forumlarda hem de oyunun Steam sayfasında ciddi eleştirilerle karşı karşıya kalan Call of Duty cephesi, şimdi de oyunun eski yapımcılarından birinin eleştiri oklarının hedefi oldu. Serinin geliştirilmesinde yaklaşık 6 yıl boyunca yaratıcı stratejist olarak görev yapan Robert Bowling, serinin artık küçük değişiklikler yerine artık yeniden bir yapıma ihtiyaç duyduğunu iddia etti.

Resmi sosyal medya hesabı aracılığıyla bir açıklama yayınlayan Bowling, serinin yapımcılarının eskiden oyunculara bir dost gözüyle baktığını belirtti. Yeni nesil CoD’ların geliştirilme aşamasında artık oyuncuların birer müşteri haline geldiğini ve geri dönüşlerin hiçbir şekilde kale alınmadığını iddia etti. Bowling, yapımcıların artık oyunculara içerik hediye etmekten vazgeçip temel oynanış mekaniklerine odaklanmasın gerektiğini söyledi.

Kaynak: https://shiftdelete.net/call-of-duty-gelistiricisi-serinin-gidisatini-iyi-gormuyor

Yusuf TOPAL