Türkiye’nin 10 ilinde yıkıma neden olan depremin ilk gününden beri markaları dayanışma için göreve çağıran kamuoyu, afetle ilgili sessiz kalanları kara listeye almaya başladı. Kara listeye alınanlar arasında yer alan Starbucks, Netflix, Disney+, Spotify, Redbull, H&M, Skechers ve U.S Polo Assn. gibi markaların kimisi tepkiler üzerine açıklama yaparken kimisi sessizliğini korumaya devam ediyor.

Starbucks Türkiye: Her türlü yardımı sağlamak için çalışıyoruz

Boykot listesindeki hangi markalar açıklama yaptı hangileri suskunluğunu koruyor?

H&M: Yardım kuruluşlarına 500 bin dolar bağışladık

H&M deprem bölgesine kışlık kıyafet gönderildiğini ve H&M Group olarak yardım kuruluşlarına 500 bin dolar bağışlandığını duyurdu.

Boykot listesindeki hangi markalar açıklama yaptı hangileri suskunluğunu koruyor?

U.S Polo Assn.: Kızılay ve AFAD iş birliğiyle harekete geçtik

Aydınlı Grup bünyesindeki U.S Polo Assn. yapılan yardım ve bağışları sosyal medya hesabında duyurdu.

Samsung Türkiye: 3 milyon dolar bağış yaptık

Samsung Türkiye deprem bölgesine 3 milyon dolar tutarında bir bağış yaptığını açıkladı. Bu bağışın 1,5 Milyon doları nakit olarak, geri kalan 1,5 Milyon doları ise taşınabilir şarj cihazı, tablet, beyaz eşya, portatif ultrason, geçici barınma çözümlerine ve sağlık tesislerine destek olarak yapılacak.

Skechers Türkiye: İlgili kurum ve kuruluşlarla irtibattayız

Skechers Türkiye, deprem bölgesindeki çalışanlarına maddi destek sağladığını, vatandaşlara yardım ulaştırmak için ise ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde olduğunu belirtti.

Boykot listesindeki hangi markalar açıklama yaptı hangileri suskunluğunu koruyor?

Spotify: Dünya Sağlık Örgütü ile temas halindeyiz

Spotify, global hesabından yaptığı açıklamada depremzedelere yapılan yardımlara katkıda bulunmak için Dünya Sağlık Örgütü ile temas halinde olduklarını duyurdu.

Netflix Türkiye: 6 milyon TL tutarındaki bağışı yardım kuruluşlarına ulaştırdık

Boykot listesindeki hangi markalar açıklama yaptı hangileri suskunluğunu koruyor?

Disney+ Türkiye’den de açıklama geldi

Sosyal medyada deprem felaketiyle ilgili destekte bulunmadığı gerekçesiyle boykot edilmeye başlayan markalar, sessizliğini bozmaya devam ediyor. Tepkilerin odağında yer alarak dikkatleri üzerine çeken Disney+ Türkiye’den de konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada küresel boyutta tüm Disney çalışanlarının katılabileceği bir yardım kampanyası başlatıldığı ifade edilirken toplam bağış tutarlarına ilişkin rakamlara yer verilmedi.

Redbull konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Kaynak