Günümüzde geleneksel alışverişin yerini alan online alışveriş, özellikle Instagram’ da butikçilerin müşterileriyle buluştuğu en yaygın platform.

Butikler adına açtıkları Instagram hesapları ile Whatsapp üzerinden sipariş alıyor. Yeni bir sosyal medya aracı olan ButikGez ile butikler müşterileri ile bir araya gelen online bir pazaryeri oldu. Bu uygulama ile müşteri ile whatsapptan iletişim kurmak yerine siparişler ButikGez’ den alınıyor.
e-ticaretin bir örneği olan bu girişim ilk kez bir sosyal medya hesabı olarak başladı, sonrasında pazaryerine döndü.

Nurgül Akça, Eren Koçyiğit, Hüseyin Cevizci ve Cansın Şenalioğlu tarafından kurulan Butikgez, ilk olarak 2014 yılının mayıs ayında fikrin geliştirilmesiyle başladı, daha sonra Butikgez’in sosyal medya hesapları açıldı. Geçen 2 yılın ardındansa, 2016’nın mart ayında satışa başladı. Küçük bir kadrosyla hizmet vermesine rağmen tahminden fazla ciroya ulaştı.

350’ye yakın butiğe pazaryeri olan Butikgez’de 100 bin üye ve aylık 300 bin kullanıcı bulunuyor. Adınızı, soyadınızı, e-posta adresinizi ve belirlediğiniz şifrenizle Butikgez’e üye olduktan sonra istediğiniz kategoride arama yapabiliyor ve aradığınız ürüne ulaşabiliyorsunuz.

Girişimin yetkililerinden aldığımız bilgiye göre Butikgez’de en çok elbise, takım ve tunik kategorilerindeki ürünler tercih ediliyor. Muhafazakar giyinen genç ve orta yaşlı kadınlara hitap eden Butikgez’de, çocuklar ve bebekler için de bir bölüm bulunuyor.
Online muhafazakar giyim pazarındaki tüm siteleri rakibi olarak gören Butikgez, yurtdışı pazarında aktif satışı artırmak ve marka bilinirliliğini daha üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Kaynak için tıklayınız.