Unilever grubuna bağlı bir kişisel bakım markası olan Dove facebook üzerinden yayınladığı reklamda siyahi bir kadın kullanmış ve kadın Dove marka ürünü kullandıktan sonra beyaz bir kadına dönüşünce sosyal medyada bir krize sebebiyet vermişti. Firmanın bu konuda eleştirildiği ilk reklamın bu olmaması ise tamamen bir skandal. Daha önce nemlendirici losyon üzerine “for normal to dark skin” şeklinde bir açıklama yerleştirilmişti yani marka siyah teni anormal beyaz teni normal olarak nitelendirmişti.

Şirket sosyal medyayı ayağa kaldıran reklam filmin ardından Twitter’da, “Facebook’ta geçtiğimiz günlerde yayınlanmış olan bir reklamımız bazı hassasiyetleri göz ardı etti, sebep olduğu durumdan derin üzüntü duyuyoruz” yazdı.

Dove defalarca kez yaptığı paylaştığı ırkçı içeriklerden sonuncusunu paylaştıktan sonra tepki üzerine yayınladığı ‘sığ’ bir özür ile konuyu kapattı. Kamuoyunun tepkisini daha da fazla çeken Dove ve bağlı olduğu Unilever’in hisselerinde düşüşler olsa da bu kötü kriz yönetimine rağmen hızlıca market ortalamasına geri dönmüştür.

https://tr.sputniknews.com/yasam/201710091030491477-siyah-kadin-beyaz-dove/