Borusan Holding 25 Kasım’da başlattığı kampanyası ile cinsiyet eşitliği hakkında farkındalık yaratmayı hedefliyor.
Kurum içinde toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmeye odaklanmış kurum içi politikalar hayata geçiren ve cinsiyet eşitliğini şirket içerisindeki ana sorumluluklar arasına almış olan Borusan Holding, cinsiyet eşitliği farkındalığı yaratmak için 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde kampanyasını hayatına geçirdi.
Borusan Holding içerisinde bulunan Borusan Eşittir Platformu, kurum içerisinde cinsiyet eşitliğini güçlendirme yönünde çalışmalar yapıyor. Bu platformun hazırlamış olduğu “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Hane İçi Şiddet Rehberi”nin kampanyasında, cinsiyet eşitliği konusunun Borusan çalışanları ve paydaşları tarafından benimsenebilmesi için fabrika ve grup şirketlerine “Bu şirket kadına şiddete kapalı” yazan pankartlar astı. Aynı söylemi yansıtan uyarlamalar; toplantı odaları, atölyeler, tesisler gibi değişik lokasyonlara da yayıldı.
Yürütülmekte olan kampanya kapsamında asıl amaç eşitlik vurgusu yapmak. Bu amaç için bir de reklam filmi hazırlayan platform, reklam filminde kadın ve erkeklerin günlük yaşamdaki haklarına dikkat çeken platform, bu filmi #GözünüAç etiketi ile yayınladı. Bütün bunların yanı sıra Borusan Holding kendi sosyal medya kanalları aracılığı ile konuya dikkat çekmek için özel olarak hazırladıkları paylaşımlar yapıyor.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Hane İçi Şiddet Rehberi’nde, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki bilgilere ek olarak Borusan Eşittir Taahhütname’ye de ulaşılabilir. Bu rehbere Borusan Holding’in internet sitesinden herkes ulaşabilir. Asıl olarak hane içi şiddet ve bu şiddetin türlerini içerecek şekilde hazırlanmış olan rehberde izin, psikolojik yardım, güvenlik önlemleri, başvuru merkezleri ve daha fazlasını içeren destek mekanizmaları tanımlandı ve bunlara ek olarak, çocuklara karşı şiddete yönelik bilgilere de değinildi. Rehberin asıl hedefi, yönetici ve çalışanlara bu gibi durumlarda yapılması gerekenler hakkında yol gösterme, hane içi şiddetin kaynaklarının fark edilmesini kolaylaştırma ve bu yönde Borusan Grup’un sahip olduğu politikalar ışığında, şiddete maruz kalan bireylere destek verilmesi ve güvence sağlanması hedefleniyor.
Borusan Holding CEO’su Erkan KAFADAR, konuyla alakalı şöyle bir açıklamada bulundu; “Ülkemizde geçen yıl 474, bu yılın ilk dokuz ayında ise 369 kadın şiddet sonucu yaşamını yitirdi. Bu, hepimizi üzen ve derin derin düşündüren bir tablo. Şiddete uğramadan yaşamak en temel insan haklarından biridir. Bunu sağlamak ise 21’inci yüzyılda toplumların ve devletlerin önündeki en önemli görevdir. Şiddete toleransınız sıfır olmalı, en ufak bir anlayış bile göstermemeliyiz. Kadına yönelik şiddetin hiçbir haklı boyutu, kadın cinayetlerinin hiçbir hafifletici nedeni olamaz. Borusan olarak hazırladığımız rehberin kadın çalışma arkadaşlarımızın yanı sıra tüm erkek çalışma arkadaşlarımız ve paydaşlarımız için de oldukça yararlı olacağına inanıyorum”
Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Nursel Ölmez ATEŞ, hazırlanmış olan rehberin önemine şu sözleri ile dikkat çekti; “2015 yılında kurduğumuz Borusan Eşittir Platformumuz gerek kurumsal kültürümüzün dönüşümüne gerekse bireysel düzeyde tüm Borusanlıların toplumsal cinsiyet eşitliği kültürünü içselleştirilmesine önemli katkılar sağlıyor. Borusan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Hane İçi Şiddet Rehberi, bu yaklaşımın somut bir sonucu. Araştırmalar, şiddete maruz kalan kadın çalışanların yarısından azının bu konuyu çalıştıkları iş yerleri ile paylaştıklarını gösteriyor. Kadınların şiddete giden yolda işaretleri görebilmeleri, bunu önlemek veya başlarına geldiği takdirde ne yapabileceklerini bilmeleri önemli. Rehberimizin bu anlamda önemli bir ihtiyaca fayda sağlayacağına inanıyor, Borusan’da her türlü şiddete sıfır tolerans gösterdiğimizi vurgulamak istiyorum”
Kaynak için tıklayınız.