We are Water Vakfı’yla ‘su’ ya çözüm geliştiriyor

Roca inisiyatifi ile kurulan We are Water Vakfı ile su ve enerji tasarrufu için sürdürülebilir çözümler geliştiriliyor.

İklim kriziyle mücadele kapsamında yenilikçi çalışmalar sürüyor. Banyo ürünleri üretimi, tasarımı alanında faaliyet gösteren Roca, kurduğu We are Water Vakfı ile su ve enerji tasarrufu için sürdürülebilir çözümler geliştiriyor. Vakfın bugüne kadar 26 ülkede 69 proje gerçekleştirdiği belirtiliyor. Roca Türkiye Genel Müdürü Salvador Lopez Oliva, çevresel sürdürülebilirliği ürünlere dahil edebilmek için çalıştıklarını kaydederek, su tasarrufu ve temassızlığı öne çıkaran, akıllı teknolojilerle tasarımı buluşturan ürünlere son dönemde yoğun bir ilgi olduğunu dile getirdi.

Roca olarak sürdürülebilirlik anlayışını oluşturan ana felsefenin günümüzün gerçeklerini dikkate alarak gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir model sunmak olduğunu belirten Oliva, “Bu doğrultuda hammaddeden, bu maddelerin temin sürecine, üretimden depolamaya kadar her aşamada sürdürülebilirlik politikamız geçerli. Politikamız, emisyonların azaltılması, su ve güç tüketiminin azaltılması, geri dönüşümün teşvik edilmesi gibi sürdürülebilirlik amaçlarını içeriyor” dedi.

Roca inisiyatifi ile kurulan ‘We Are Water Vakfı’nın ise grubun bu amaçtaki somut adımlarından en önemlisi olduğuna değinen Oliva, şöyle konuştu: “Kuraklık tehdidi ile karşı karşıya olan bölgelerde gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle su ve enerji tasarrufu için sürdürülebilir çözümler geliştiriyoruz. Bugüne kadar 26 ülkede 69 proje gerçekleştiren vakıf, 1.8 milyonu aşkın insanın hayatına dokundu. We Are Water Vakfı, gezegenin en dezavantajlı bölgelerine su ve sanitasyona erişimi sağlayacak projeler gerçekleştiriyor. We Are Water Vakfı ile iklim krizinin yarattığı su kıtlığı sorunlarına küresel ölçekte çözümler sunarken bu sürdürülebilir yaklaşımı fabrikalarımızdaki üretim süreçlerinde ve su tasarrufu sağlayan inovatif ürün çözümlerimizle de devam ettiriyoruz.”
Kaynakça: https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/we-are-water-vakfiyla-su-ya-cozum-gelistiriyor-6717225