Twitter Sesli Sohbet Özelliği Spaces'ı Duyurdu! Peki, Spaces Nasıl  Çalışacak? - BTNet.com.tr

Pandemi ile birlikte dijital platformların iletişim özellikleri de hızlı bir şekilde geliştirildi. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya kanallarından olan Twitter’da bu akıma katılarak, sohbet odası özelliğini denemeye başladı. Bu özellik ile grup halinde sesli konuşma imkanı sağlayacak olan Twitter, ayrıca mesaj yazma imkanı da sağlayacak.

Twitter kullanıcılarının istediği kişileri Spaces’a eklemesine imkan verirken, bu özelliğin kapalı gruplar için kullanılabilir olduğunu gösteriyor. Kullanıcılar tüm takipçilerini içeren görüşmeler yapamıyor, bu nedenle de daha kontrollü bir iletişim sağlıyor. 

Twitter geçtiğimiz aylarda hikayeler özelliğini de sisteme ekleyerek diğer platformlar ile benzerliklerini artırmaya başlamıştı. Ancak bunu yaparken küçük farklılıklar koymayı seven Twitter, Spaces ile de kişisel gizliliği ve güvenliği artıran bir model kurguladı. Kişilerin görüntülü değil, sesli konuşma yapmasını sağlayan Spaces, bu sayede rahat ve kontrollü hissetmek isteyen kişiler için bir ortam yaratmak istediğini belirtti. Twitter, platform olarak görsellik ile ön plana çıkmadığı için, grup konuşmalarında da görselliği öne çıkarmaması, kullanıcı tercihlerine paralel olarak görüldü. 

Şu anda deneme aşamasında olan Spaces, hızlı şekilde tüm kullanıcılara yayılmak isteniyor. Bunun için ilk olarak deneme gruplarında görülen özellik, insan sesine duyarlı bir modelle ortaya çıkıyor. Space’tan beklenen bir özellik de kişilerin ses tonlarını değiştirebilmesi. Çünkü Twitter’da pek çok anonim profil bulunuyor ve bu profiller kendilerini ifşa etmeden iletişim kurmak isteyebilir. Bu açıdan Spaces’ta kendi kitlesine uygun özelliklerin artması beklenebilir.

Kaynak İçin Tıklayın.