Clubhouse’ın getirdiği sesli sosyal medya her ne kadar popülaritesini hızlıca kaybetmiş olsa da siyasi tartışmalar ya da iş hayatı için Clubhouse’ın hala iyi bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Şaşırtmadı ki Clubhouse popüler olmaya başladığından beri Facebook, Twitter ve hatta Reddit bu fikri kopyaladı. Şimdi ise sırada LinkedIn var, platformun amacı ise iş dünyasına dair tartışmaları yürütmek.

LİNKEDIN UYGULAMASINA CLUBHOUSE ÖZELLİĞİ ŞUBATTA GELİYOR

Sadece davet ile erişilebilen sanal etkinliklere pandemi ile daha çok ihtiyaç duyuldu. Clubhouse popüler olmadan önce zaten bir katılımcının ve dinleyicilerin olduğu konferansları sıkça etrafta görüyorduk. Clubhouse’ın popüler oluşu sadece bu fikir üzerine bir sosyal medya uygulamasının yaratılabileceği motivasyonunu diğer uygulamalara sağladı. İş dünyasının olmazsa olmazı LinkedIn’in de benzer bir özelliği getirmesini bekliyorduk, bu nihayet gerçekleşiyor.

Description: OS X:Users:Shahbaz:Desktop:Proutlet fotolar:linkedin-de-clubhouse-akimina-katiliyor-2.png

Özelliğin geleceği net tarih açıklanmasa da gelecek ay işaret edildi. Yani şubat ayında LinkedIn’in Clubhouse benzeri bir özellikle buluşacağını söyleyebiliriz. Twitter Spaces’taki gibi moderatörlerin de olduğu bir ortam görmeyi bekliyoruz. Clubhouse ya da rakiplerine göre büyük farklara sahip olmalarını beklemesek de LinkedIn’de iyi bir senkronizasyon sağlanırsa ilgimizi çeken konuşmaları keşfetmemiz kolaylaşır.

Şu ana kadar Clubhouse’ı kendi uygulamasına uyarlayan platform sayısı epey fazla. Geçtiğimiz aylarda Spotify bile buna dahil olmuştu. Bu korkunç görünen kısmi fikir hırsızlığına rağmen Clubhouse’ın nasıl günler geçireceğini merak ediyoruz. Popülaritesi epey hızlı sönmüş olsa da hala iş dünyasının mensupları kullanıyor.

Sevinj Rustamkhanlı

Kaynakça