Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarının başında gelen Twitter, üzerinde çalıştığı özelliklerle kullanıcılarının deneyimini arttırmak istiyor. Diğer platformlara nazaran daha az yenilik peşinde koşan Twitter, bir yeni özelliği üzerinde daha çalışmalarını sürdürüyor.

TWEET, DÜZENLENDİKTEN SONRA ESKİ SÜRÜMLERİ GÖSTERİLECEK

Twitter, birçok kişi tarafından uzun süredir beklenen özelliğini platforma getirmeye hazırlanıyor. Platform, atılan tweetlerin sonradan düzenlenmesine ilişkin bir özellik üzerinde çalışıyor. Ancak bu düzenleme seçeneği bir kesim tarafından istense de bir kesim tarafından da tepkiyle karşılanıyor.

Tepki veren kesimin ortak görüşü, tepki çeken tweetlerin düzenlenmesi, platformun ruhuna ters düşüyor. Fakat, Twitter’ın bununla ilgili bir girişimi var. Öyle ki platform, özellikle birlikte tweet düzeltilse bile önceki sürümlerini gösteren bir seçenek üzerinde çalışıyor. Ancak sızıntılarıyla ünlü bir başka isim olan Alessandro Paluzzi, henüz öyle bir seçeneğin olmadığını belirtti.

Ancak tüm bunlar Twitter ile ilgili ilişkileriyle ünlü Jane Manchun Wong’un edindiği bilgiler ışında biliniyor. Wong’a göre özellik oldukça kullanışlı olacak. Öte yandan Twitter, konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapmadı. Zira şirket, bu aralar Elon Musk konusuyla ilgili fazlasıyla meşgul durumda.

Elon Musk ve Twitter’ın çalkantılı ortaklık sürecinde sular durulmuyor. Daha önce de platform üzerinden yazdıklarıyla pek çok alanda adından söz ettiren Musk, platforma ortak olma girişimiyle yine farklı bir gündem yaratmıştı. Ünlü iş insanı Twitter’ın yüzde 9,2’sini aldıktan sonra gözünü platformun tamamına dikmesiyle şirkette çalkantılı bir süreç başladı.

Sevinj Rustamkhanlı

Kaynakça