Sosyal medya platformu Snaphat, 2020 yılında gönderilerine tweet ekleme özelliğini sunmuştu. Platform, şimdi bu özelliği biraz daha ileriye taşıyarak gönderilere YouTube’dan video ekleme özelliğini getiriyor. Peki Snapchat gönderilerine nasıl video eklenir? Haberin ayrıntılarına hep birlikte göz atalım.

YOUTUBE VİDEOLARI, ETİKET OLARAK EKLENECEK

Kullanıcılar, YouTube’da paylaşım yaparken videonun altında yer alan Snapchat simgesine dokunarak bağlantıyı hikayelerine ekleyecekler. Bu özellik, mesajlarda ayrıca link göndermek yerine doğrudan paylaşım yapmayı kolaylaştıracak.

Snapchat, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Bu yeni entegrasyonla, izleyicilerin en sevdikleri klipleri ve videoları Snapchat’te arkadaşlarıyla konuştukları yere göndermelerini her zamankinden daha kolay hale getiriyoruz. Bu, YouTube bağlantılarının ilk kez Snapchat Hikayeleri ve bire bir hikayelerle görsel olarak paylaşılabildiği ve aynı zamanda kendini ifade etmek için kameraya ve Snapchat Yaratıcı Araçları’nın tam paketine erişilebildiği ilk zamandır.

Sosyal medya platformlarının rekabetten ayrılarak ortak çalışması, ikisi için de etkileşim artıracak. Ek olarak bunun dışında videoları ön plana çıkararak reklam açısından da olumlu etkiler sağlayacak.

Snapchat hikayelerine YouTube etiketi eklemek için şu adımları izlemek yeterli:

  • YouTube uygulamasını açıp bir video seçin.
  • Snapchat Kamerasına otomatik olarak atlamak için “Paylaş”a ve ardından “Snapchat” simgesine dokunun.
  • Otomatik YouTube çıkartmasıyla orijinal bir Snap oluşturun ve yaratıcı araçlarımızdan herhangi birini kullanın.
  • Videoyu YouTube uygulamasında veya varsayılan mobil tarayıcısında görüntülemek için YouTube çıkartmasına dokunun.

Sevinj Rustamkhanli

Kaynakça