İnternette bir ayakkabıya, bir tatil köyüne veya bir etkinliğe dair tek bir arama yapmanız sonucunda sizin de bakmış olduğunuz her neyse o ve türevlerini başka internet sitelerinde dolaşırken sağda solda veya Instagram, Facebook gibi sosyal medya hesaplarınızın ana sayfanızda sponsorlu reklam olarak günlerce karşınıza çıkmaya devam ediyor mu? Cevabınız evet ise hazır olun artık yeni bir kanal üzerinden daha reklam görmeye başlayacaksınız. 

ekran, iç mekan içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Değişen internet kullanımı ve online alışveriş çılgınlığının gün geçtikçe artmasıyla birlikte karşımıza çıkan reklam sayıları da bu duruma paralel olarak büyük bir artış göstermekte. Google da bu durumu fırsat bilip neden bu reklamlar Gmail üzerinden de kullanıcılara ulaşmasın ki düşüncesiyle reklam kanallarına bir yenisini daha ekledi. 

4 Mart 2020 itibariyle Google alışveriş reklamları Gmail üzerinden de görülmeye başlanacak. Bu sayede markalar ürünlerini ve kampanyalarını Gmail ana sayfasında ve ara sonuçlarında hedef kitleleriyle buluşturabilecek. 

Google Partner Şirketi Moon Workshop CEO’su Murat BARÇIN, kullanıcı alışkanlıklarına dayalı reklamların daha da artacağını, Markaların DMP (Data Management Platform) modellerine geçiş yapacağını ve eskisi gibi alakasız reklamlarla kullanıcıların rahatsız edilmeyeceğinin de ayrıca altını çizdi. 

Kaynak için tıklayınız.