İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi programlarından Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Türkiye’nin dijital oyun tasarımı alanında kurulan ilk dört yıllık lisans programıdır. Bölümde, yaratıcı düşünceyi teknik ve organizasyonel beceriyle harmanlayabilecek oyun tasarımcıları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Bölüm başkanlığını Doç. Dr. Erkan Saka’nın yaptığı Dijital Oyun Tasarımı Bölümü’nün en önemli özelliği ise oyun tasarımını bir iletişim süreci olarak ele almasıdır. Bu süreçte tasarımcılar, oyun dilini kullanarak fikir ve duygularını oyunlara deneyim yoluyla aktararak interaktif bir iletişim süreci oluşturma imkanına sahiptir. Böylece, öğrenciler oyun tasarımı alanında yenilikçi fikirler geliştirmek ve deneysel çalışmalar oluşturmak konusunda teşvik edilmiş oluyorlar.

Geleceğin Yazıldığı Yere Davet !

 

 

 

Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, “Geleceğin Yazıldığı Yere Davetlisin” sloganıyla 4-5 Kasım 2017 tarihlerinde GameJam.01 etkinliği düzenledi. 

Santralistanbul kampüsünde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, kampüste 40 saat geçirerek verilen tema üzerine analog ve dijital oyun tasarladılar.