Türkiye’de yazılı basın gittikçe kan kaybetmeye devam ediyor. Ülkede yıllık gazete tirajları son 5 yılda yüzde 44 düşüş yaşarken geçen yılki tiraj kaybımız da yüzde 17 oldu. Bu duruma asıl sebep ise artık insanların basılı olarak ellerinde kocaman bir kağıt yığını taşımaktansa ekstra bir şey taşımalarına gerek kalmadan akıllı telefonlarından erişebilecekleri haber uygulamalarını tercih etmeye başlamaları oldu.

Her geçen gün dijitalleşmeye devam eden habercilik sektörüne Facebook da geride kalmayarak bir adım attı. Geçtiğimiz günlerde ‘’Facebook News’’ adı altında yeni özelliği tanıtan Facebook, bu yeni özelliği ile gazeteciliğin ve demokrasinin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı hedefliyor. Bununla birlikte insanların Facebook üzerinden öğrenmeye, dinlemeye ve gelişmeye devam etmesi amaçlanıyor.

Facebook News’te yer almak isteyen yayıncıların haber sayfası kayıt indeksinde yer alması gerekiyor. Böylece Facebook yayınlanan tüm içerikleri kontrol edebilecek uygunsuz bir içeriğin yayınlanmasına engel olacak. Yayınlanacak olan bu içeriklerin lisanslama bedelleri de ilgili yayıncı kuruluşlara ödenecek. 

Kaynak için tıklayınız.