Corona virüs süreci kapsamında evde kalmanın yanı sıra alabileceğimiz bir başka etkili tedbirlerden bir tanesi de nefes egzersizleri yapmak.Uzmanlar gün içerisinde belli bir süre yapılan nefes egzersizlerinin akciğerlerimizin solunum kapasitesini arttırdığını söylüyorlar.Özellikle Covid-19’un tehdit ettiği organımızın akciğerlerimiz olduğunu hatırlarsak bunun mantıklı bir öneri olması kaçınılmaz duruyor.Bu bağlamda,Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon UzmanıDr. Sevil Karagül’ün tavsiye ettiği 3 kolay ve temeş nefes egzersizini gün içerisinde 3-4 kez 10 dakika süreden tekrarlamanız yeterli!

1-İlk egzersizimizde,4 saniye boyunca ritmik ve yavaş bir şekilde burundan nefes alın ardından beklemeden dudakları büzerek ağızdan 8 saniye boyunca nefesi verin

2-Bir sonraki egzersizimizde,rahat bir şekilde ayakta ya da yatarken bir elinizi göğsünüze diğer elinizi karnınıza yerleştirin. Burnunuzundan 2-3 saniye boyunca nefes alın, karnınızın dışarı doğru hareket etmesine dikkat edin. Nefes verirken dudakları büzerek karnınızın üstüne hafifçe bastırarak nefesinizi verin.

3-Son egzersizimizde ise bir el göğüs kafesinde bir el karın boşluğuna rahatça oturun. Burundan derin nefes alın. Göğüs kafesinin genişlediği hissedin. Aldığınız nefesi 5 saniye boyunca tutun. Solunan havanın tümünü bıraktığınızı hissedene kadar burnunuzdan yavaşça ve derin bir şekilde nefesi verin.

KAYNAKÇA:  https://www.sabah.com.tr/galeri/saglik/corona-virus-salginina-karsi-gunde-sadece-10-dakikalik-egzersiz-ile-akcigerleri-guclendirmenin-puf-noktalari