business aligns with values puzzle pieces

Nesiller değişirken, markaların iletişim kurduğu kitlelerin de dinamikleri değişiyor. Jenerasyonlar arası farklar, markalar için birden fazla iletişim stratejisi izlemeyi gerekli kılıyor. Günümüzde tüketici haline geçen en yeni jenerasyon olan Z jenerasyonu da markalardan farklı beklentiler istiyor. 

5WPR firmasının yaptığı 2020 Tüketici Kültürü Raporu’na göre Z kuşağında yer alan bireylerin %83’ü müşterisi olduğu markaların kendi değerlerine uygun olmasını istiyor. Z kuşağının geliştirdiği inovatif, yenilikçi, interaktif, eşitlikçi gibi öncelikli değerlerinin markaların öncelikleri arasında olması gerektiğini düşünen tüketiciler, bu nedenle geleneksel markalardan uzaklaşmaya başlıyor. 

Marka değerlerinin ötesinde, Z kuşağının %76’sı, şirket CEO’larının kendilerinin önemsediği konular hakkında çalışmalar yapmasını ve bunun halk önünde konuşmasını da istiyor. Bu da markaların daha açık bir iletişim ve en tepeden başlayarak temsil ile Z kuşağı ile bağ kurması gerektiğini gösteriyor. Z kuşağının %65’i, kendi değerleri ile çatışan markaları boykot etmeye hazır olduklarını belirtirken, marka krizleri için de önemli bir alan bırakıyor. Çünkü kendilerine uymayan markalara sorun çıkarma konusunda da hevesli bir tüketici nesli geliyor. 

Z kuşağı, markaların yarattıkları hikayelere önem verirken, onlara doğru şekilde hikayelerin ulaşmasını da önemsiyor. Çünkü, geleneksel yöntemler ile ulaşan mesajlara daha az değer veriyorlar ve kendilerini anlayan iletişimin markanın değerli bir öğesi olduğunu düşünüyorlar.

Kaynak İçin Tıklayın.