Coca-Cola, tüm restoranlarda tercih edildiğini ortaya koyan bir kampanya hazırladı.

Neredeyse her restoran sunduğu hizmetin en iyisi olduğunu iddia eder. Hatta sosyal medyada da restoran önerisi yapan hesapların birçoğunda “en iyi burger”, “gerçek İtalyan pizzası” gibi tanımlamalara sık sık rastlıyoruz.

Hangi işletmelerin gerçekten en iyi kızarmış tavuğu, çizburgeri veya kebabı sunduğu konusunda bir fikir birliğine varılması pek olası olmasa da, Coca-Cola restoranların genellikle bir konuda hemfikir olduğunu fark etti: Lezzetli yiyeceklere buz gibi bir kola eşlik ediyor…

Coca-Cola, kreatif ajans VMLY&R liderliğinde, WPP‘nin Open X‘iyle işbirliği içinde, ülkenin reklam panolarında ve gazetelerinde, markasının “en iyi” yemeklerin yanında ne sıklıkta anıldığını gösteren yeni bir kampanya hazırladı.

Ekip, Amerika Birleşik Devletleri’nde kapsamlı bir yolculuğa çıktı ve restoranlardaki Coca-Cola’yı tatmak için birçok restorana uğradı. Baştan sona benzer işaretleri tekrar tekrar fark ettiler ve Coca-Cola’nın neredeyse tüm yiyecek çeşitleriyle ne kadar iyi eşleştiğine şahit oldular.

Markanın belirttiği gibi, üstünlük arayışında kesin bir “en iyi pizza” veya “en iyi patates kızartması” oluşturmaya çalışmak yerine, gizli ama inkâr edilemez gerçek, her yerdeki menülerde ve tabelalarda her yerde bulunuyor gibi görünüyor: Coca-Cola.

Markanın ifade ettiği gibi, lezzet üstünlüğü konusunda kesin bir kanıya varılmasa da gizli ama inkâr edilemez bir gerçek olarak Coca-Cola tüm menülerin yanında yer alıyor.

Kaynak