Bir restorana gittiğimizde garsondan ‘Coca-Cola’ değil de ‘Zero’ istiyoruz. Zero’nun bu kadar rağbet görmesi de aslında bir bütün olarak firmayı olumsuz olarak etkiliyor çünkü insanların kafasında ‘Coca-Cola zararlı fakat Zero zararlı değil’ algısı oluşuyor. Bu nedenle firma, imza attığı bu yenilik ile şekersiz ürününün marka kimliğini ve tadını tazeliyor.

Coca-Cola, ABD’de Coca-Cola Zero satmayı durduracağını ve onun yerine yeni bir kola piyasaya süreceğini açıkladı. Farklı bir formül, tasarım ve isimle piyasaya sürülecek olan yeni kolanın ismi Coca-Cola Zero Sugar. Coca-Cola, öncelikle Zero’nun ambalajında değişikliğe gitti. Aslında Coca-Cola, Zero’yu artık öldürmek istiyor diyebiliriz. Yeni Coca-Cola Zero ambalaj tasarımında Zero kelimesinin küçücük bir kısma yerleştirildiğini ve Zero yerine Şekersiz yazıldığını görüyoruz. Coca-Cola Zero Sugar’ın yeni ambalajının ‘geliştirilmiş yeni lezzet’e vurgu yaptığını belirten bir Coca-Cola temsilcisi ürünün içeriğindeki değişiklikleri şöyle açıklıyor: ‘Coke Zero’ya gerçek Coca-Cola tadını veren çeşnileri daha etkili bir şekilde harmanladık.’

Bu yeni ürün için bir yıldan uzun bir süredir pazar testi yapan Coca-Cola’ya göre Coca-Cola Zero ile kıyaslandığında, Coca-Cola Zero Sugar’ın tadı, standart Coca-Cola’ya çok daha yakın. Bununla birlikte zaten ürünün isminde yer alan ‘Zero Sugar’ ifadesiyle üründe hiç şeker bulunmadığı belirtilirken aynı zamanda ürünün sıfır kalorili olduğu da ifade ediliyor. Yapılan araştırmalara ve uzmanların ileriye dönük görüşlerine göre Coca-Cola Zero şişelerindeki ‘şekersiz’ yazısı küçülecek ve ‘zero’ yazısı kalkacak.

 

Kaynak için tıklayın