Herkesin bildiği gibi, ilk olarak Snapchat’in getirdiği hikaye özelliğini daha sonra Instagram, Facebook, Whatsapp, YouTube ve Twitter’ın da getirmesinin ardından dünyada en çok kullanılan müzik platformlarından biri olan Spotify da bu özelliği getiren uygulamaların arasına katılıyor. Spotify, geçtiğimiz günlerde yeni hikaye özelliği olan ‘’Storyline’’ı kullanıma aktif hale getireceğini duyurdu ve özelliği test etmeye başladı. Android ve IOS telefona sahip kullanıcılar şu an için Spotify uygulamasından Chrismas Hits listesinde oluşturulmuş hikayeleri görebilecek.  

Bu özelliğin çıkacağını duyuruan ilk isim YouTube’da 2 milyonu aşkın takipçiye sahip olan Summer Mckeen oldu. Ayrıca Spotify’da da yaklaşık 127 bin takipçisi olan Mckeen, çalma listesinin tanıtımını yeni hikaye özelliğini kullanarak takipçileri ile paylaştı. Diğer uygulamalarda da olduğu gibi, Spotify’da da hikayeyi görmek için yer alan daireye basarak hikayeyi görüntüleyebilecek ve aynı zamanda kısaca bir sonraki hikayeye geçmek için de telefonun ekranını tuşlayacağız. Hikayedeki çalma listesi sol üst köşede görünecek ve hikayeden çıkmak için de x tuşuna basılacak.

 Spotify, ilerleyen zamanlarda hikaye özelliğini eğlence ve yaşam tarzı gibi konularda da popüler olan kişilere sunacağını ve kullanıcıların kullanımına sunmak için gerekli testlerin çalışmalarının halen sürdüğünü duyurdu. Fakat, son zamanlarda bütün uygulamalara hikaye özelliğinin gelmesi nedeniyle bazı sosyal medya kullanıcıları birçok platform üzerinden bu durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

Kaynak: https://webrazzi.com/2020/01/22/spotify-hikayeler/