Hayat Kimya, Microsoft ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel, engelsiz yaşama desteğin artması için ilham olacak yeni bir projeye imza attı. Teknoloji ve yapay zeka sayesinde engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için geliştirilen ve geçtiğimiz aylarda Türkçe sürümünün geldiği Seeing Al uygulaması, bu projede Hayat Kimya tarafından Bingo, Molfix, Molped, Papia, Familia ve Evony markalarında uygulanıyor. Görme engelli bireyler için genellikle zorlu geçen alışveriş tecrübeleri artık bu sayede kolaylaşabilecek.

Hayat Kimya Strateji ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Aysel Aydın, engelli bireylerin eğitim, sosyal ve iş hayatlarını daha iyi hale getirebilmek ve görme engellilerin zorlanmadan, daha kolay bir alışveriş yapabilmelerini sağlayabilmek için Seeing Al uygulamasını hayata geçirdiklerini belirtti. Ayrıca Bingo, Molped, Molfix, Papia, Familia ve Evony markaları da her bireyin kullanıma ihtiyaç duyacağı markalardan.

Bu projenin uygulaması ürünlerdeki barkodlar ile sağlanacak. IOS kullanıcıları Seeing Al uygulamasını telefonlarına ücretsiz indirebilecekler. Ve müşteriler barkodları okuttuğu zaman ürünün çeşidi, içeriği, markası gibi ürün hakkındaki bilgileri sesli olarak dinleyebilecekler.

Kaynak: https://sagliklimarkalar.com/saglikli-markalar/hayat-kimya-seeing-ai-uygulamasi-ile-engelleri-kaldirmaya-calisiyor/