2020 yılı pek çok kişi için kötü anılarla öne çıktı. Koronavirüs ile insanlar daha önce deneyimlemedikleri bir durumla karşı karşıya kaldı ve bizim için rutinleşen pek çok hareketi de hayatımızdan çıkardı. Bu nedenle yeni yılın gelmesi de insanlar için yeni bir umut kapısı olarak görülmeye başlandı. 2020 sonuna gelirken, Covid-19 aşısının bulunması ve insanlara uygulanmasının başlaması da 2021 yılında düzelmeler için beklenti yarattı. Bu nedenle 2020 yılı da unutulması gereken bir yıl olarak görülmeye başlandı.

2020 yılının bu kötü anılarını mizahla birleştiren Hopi markası ise yeni yılın gidişi için özel bir kampanya geliştirdi. Yılın son 7 gününde hediye puanlar dağıtacağını açıklayan firma, bunu Türk geleneğinde var olan 7 gün 7 gece kutlamalara benzeterek sundu. Puan dağıtımını bir aracı olarak gösteren Hopi markası, tüm toplumu da puan kazanmak için harcama yapmaya davet ediyor. Bu harcamaları bir kutlama olarak niteleyen Hopi, herkesi 2020’nin bitişini kutlamaya teşvik ediyor.

Kampanya sloganı olarak da #BiGit2020 ismini seçen firma, eğlenceli bir formatta iletişimini kuruyor. Reklamda 2020’nin öne çıkan pratikleri gösterilirken, 2020’nin gitmesi için insanların yaşadığı öfkeyi de gösteriyor. Bu sayede insanların hislerini reklamda kullanırken, son olarak “Sen Gelme 2020” diyerek, unutulmak istenen bir faktöre dikkat çekiyor.

Kaynak: https://www.campaigntr.com/hopi-2020nin-gidisini-kutladi-bigit2020/