Çalışanlar için şimdiye kadarki en stresli yıl olarak kabul edilen yılın ardından, 2021 işyeri sağlığında bir evrim ve yenilik yılı olacak. Artık “sağlıklı yaşam”, iyi bir çalışan faydası olarak nitelendirilmiyor, artık iş yeri stratejisiyle sıkı bir şekilde entegre edildi. Tüm akıllı işverenler, zihinsel, fiziksel, finansal, sosyal olarak sağlıklı çalışanların daha üretken ve sadık olduklarına sadece tanık olmadı, aynı zamanda kucaklıyor. Başka bir sanayi devrimine tanık oluyoruz. Salgın, aksaklık dalgalarına yol açtı – bir sağlık krizi, uzaktan çalışmaya geçiş, ekonomik kargaşa. Sonra sosyal adalet hareketi Amerika’nın sokaklarına sıçradı ve örgütleri kendi sık sık kusurlu kayıtlarıyla hesaplaşmaya zorladı. Artık geriye bakmak yok. Çalışan refahının çeşitli alanlarında kalıcı bir değişim görmeyi bekleyin.

Ruh sağlığı zarar görecek. Sanal teklifler, daha açık iletişim ve kurumsal kültüre odaklanma yoluyla işverenler, çalışanların zihinsel sağlığını iyileştirmek için zaman ve para yatıracaklar. Yapay zeka, çalışanların zihinsel sağlık sorunlarını diğer insanlarla paylaşmaktan duyabilecekleri rahatsızlıkların bir kısmını ortadan kaldırırken, yapay zeka kişiselleştirilmiş bakımı ve fayda tasarımını hızlandırabildiğinden, yapay zeka yatırımları artmaya devam edecek.

Uzaktan çalışma. Çalışanların evden verimli bir şekilde çalışabileceğini kanıtladık. Ve 2021, çalışan el kitabı uzaktan çalışma yönergeleriyle güncellendiği için kalıbın döküldüğü yıl olacak. Kurumsal genel merkez kavramı, intranet ve işbirliği platformlarının tüm çalışanlar için çevrimiçi genel merkez haline geldiği dijital çalışma alanını içerecek şekilde genişleyecektir.

Faydalar. Beyin sağlığı ve fiziksel sağlık yararları, belirli hedeflere ulaşanlar için daha düşük sigorta maliyetleri şeklinde teşvikleri içerecek şekilde genişleyecektir. Uzun süreli hastalık izni, akraba desteği ve aile meseleleri için ücretli izin, yeni kursa eşit olacak. Meditasyon veya yoga uygulamalarına ve sağlık koçlarına erişim gibi yumuşak faydalar olarak kabul edilenler planlara entegre edilecek.

Finansal sağlık.Finansal sağlık, çalışanlar için en büyük stres faktörlerinden ve iş başındaki dikkat dağıtıcı faktörlerden biridir. Çalışanlar, şirketlerinden “şimdi” ve emeklilik planlamasında kendilerine yardım etmelerini giderek daha fazla bekleyeceklerdir. Öğrenci kredisi desteği ve artırılmış çocuk bakımı ve çocuk eğitimi programları, emeklilik planlaması ve ipotek desteği masanın üzerinde. İşverenlerin ücrette eşitlik konusunda daha sorumlu tutulduğunu göreceğiz. DEI’den bahsetmişken….

DE&I. Çalışanlar işe gelip kendilerini ya da onlar gibi kişilerin organizasyonda temsil edildiğini görmeyi beklerler. Kendilerini işe getirme konusunda rahat olmayı beklerler. Şirketler, 2021’de, ırksal ve ekonomik eşitsizlikle mücadeleye milyarlarca dolar taahhüt ederek ante’yi yükseltecekler. Çalışan Yardım Programları ve Çalışan Kaynak Gruplarının çoğalması hakkında daha fazla iletişim göreceğiz.

Beceri ve dayanıklılık eğitimi. Araştırmalar, çoğu çalışanın işleri için gerekli olan beceri ve yeteneklere, bu işler geliştikçe iki yıl sonra sahip olamayacağına işaret ederken, işverenler geleceklerini güvence altına almak için mevcut çalışanları eğitmeye yatırım yapacaklar. Ve genç nesiller bir yıllık mesleki gelişimi kaçırırken, işverenler tüm nesillerini eğitmek ve işleriyle meşgul olmalarını sağlamak için yeni yollar yaratacaklar.

İletişim ve İnsan Kaynakları arasında daha fazla işbirliği. Eğer inşa edersen, onlar gelecek? Sağlıklı yaşam programları hakkında etkili ve tutarlı mesajlaşmayı sağlamak için iletişim ve İK departmanları arasındaki siloların parçalandığını göreceğiz. Tekliflere eklenen sağlık faydalarının çoğalmasıyla birlikte, kullanıma sunma etrafında bir iletişim stratejisi zorunludur. Dahası, iç iletişimciler ve İK uzmanları, çalışan kültürü ve morali konusunda C-suite’in danışmanlarıdır ve şirketteki konumları hiç olmadığı kadar yükseltilecektir.

Büyük ve küçük işletmeler, çalışanlarına işyeri kültürü ve ihtiyaçları hakkında alınan kararlarda daha güçlü bir ses vermek için eşsiz bir fırsata sahiptir. Basit dinleme ve yanıt verme eylemleri, sağlıklı bir organizasyonun en ucuz ancak çok değerli özellikleri arasındadır.

Kaynak için tıklayınız.