Bilindiği üzere PR artık sadece geleneksel yollarla yapılmıyor. İletişim dünyası bütün dallarıyla birlikte dijitale taşınırken, halka ilişkilerin de bundan bali olması beklenemez. Bu yüzden artık markalarına yatırım yapmak isteyen yöneticiler, “Dijital PR”I sıklıkla kullanmakta. 

Dijital PR ile müşterilerle iletişim kurma yöntemleri geliştirilmiştir. Bu iletişim; internet ve sosyal medya araçlarıyla, arama motorlarıyla, bloglarla, forumlarla, haber siteleriyle, web siteleriyle kurulmaktadır. Çağımızda iletişim yöntemi değişmiştir. Şirketler müşterileri ile iletişim kurarken basın duyuruları yayınlar, sosyal medya platformlarında duyuruları yayar, bilgi paylaşır, markası hakkında videolar çekerek markayı anlatan kişilerin görüntülerini, konuşmalarını yayınlar, birçok kişiyi markası hakkında konuşturur, markalarına olan eleştirileri tespit eden çalışmalar yürütür.

Dijital PR’ı kullanmamızı gerektirecek bazı etkenler şunlardır:

  • Yeni çıkacak ürünle ilgili belirli bir etki ve satış hedefi koymak,
  • Firmamız hakkında yıllardır yıkamadığımız belli kalıplar varsa bu kalıpları yıkmak,
  • Güzel bir sosyal sorumluluk kampanyası yapmışsak bunu duyurmak,
  • Markamız bir kriz yaşamışsa ve olumsuz etkiyi değiştirmek, 
  • Güçlü marka elçileri yaratarak markamızın konumunu güçlendirmek

Dijital PR yaparken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler ise şunlardır: 

-SEO’ya yani özellikle de Google’a yapılacak marka itibarına yönelik çalışmalar oldukça önemli. Kalıcı ve uzun vadeli bir yatırım olduğu ve arama sonuçlarının tüketici davranışı üstündeki büyük etkisini düşünürsek bu kalemi dijital pr’ın da parçası olarak değerlendirmek şart.

-Marka elçisi seçilecekse bunu uzun vadeli seçilmesi gerekmekte. Takipçilerin o markayı aklına kazımaları ve marka elçisine güvenmeleri için belli bir süre gerekmekte. Bu yüzden de marka elçisi uzun vadeli kalmalı.

-İnsanların bir marka ya da kurum hakkındaki fikirleri bazen ( özellikle dijital deneyimde) çabuk oluşabilir ve çabuk da yıkılabilir. Hedef kitleyi net belirleyerek o kitleye özel çalışmak her zaman daha faydalıdır. 

Kaynaklar: 

https://fatmagulguzel.com/dijital-pr-nedir-neden-yapilir/https://www.mucizefikir.com/dijital-pr-nedir/