social-media-trends-2021

Önümüzdeki aylarda sosyal medya etkileşimi ve sosyal yardım söz konusu olduğunda gözünüzü dört açmanız gereken değişiklikleri burada bulabilirsiniz.

1. Etkileyici ve kullanıcı tarafından oluşturulan içerikteki artışın devam etmesini bekleyin.

Mağaza içi alışverişlerde ve yüz yüze etkinliklerde büyük bir düşüş ve bazıları için tamamen durma görülen bir yıldan sonra toparlanmaya başladığımızda, tüketiciler ürün önerileri, tarifler, sanal egzersizler ve gerçekten herhangi bir şey için etkileyicilere güvenmeye başladı. 

Çevrimiçi etkileyiciler son derece etkili içerik oluşturuculardır ve yüz yüze faaliyetler (umarız) 2021’de yeniden canlanmaya başlasa bile markaların dijital pazarlama stratejilerinde önemli bir rol oynamaya devam edecektir. Bu çevrimiçi kişilikler, can atmaya devam edecek takipçiler oluşturmuştur. Etkileyen kişi bir marka tarafından destekleniyor olsa bile, güvenilir bir bilgi kaynağı olarak insan tarafından oluşturulan içerik. Aslında, pandemi başladığından bu yana tüketicilerin %84’ü çevrimiçi alışveriş yaptığı için, bir ürünü gönderi içinde satın almak için basit bir “kaydırma” ile tanıtmak geleceğin yoludur.

2. Sosyal medya, içerik ve mesaj geliştirmeyi yönlendirecektir.

2020 olayları, küresel bir sağlık krizi, ırksal adaletsizliğe karşı bir hareket, yaygın çevresel felaketler gibi birçok kişinin asla ele almak zorunda olmadığı sorunlarla karşı karşıya kaldıkça, markaların çevrimiçi mesajlarını sürekli olarak değiştirmeye veya yeniden değerlendirmeye ihtiyaç duymasına neden oldu – liste uzayıp gidiyor. Markalar bu konularla ilgili çevrimiçi sohbetlere katkıda bulunma baskısını hissetse de, çoğu zaman tepkisel mesajlar yetersiz kalıyor ve gerçek bir mesajdan çok bir grup vagonu yanıtı gibi hissediyorlardı.

Bununla birlikte, birçok marka dersini aldı ve 2021, marka yöneticilerinin çevrimiçi konuşmaları takip etmesine yardımcı olacak araçlara zaman ve yatırım yapılarak, konuşmalarda bir markanın sesinin gerekli olup olmadığını veya istenip istenmediğini belirlemek için sosyal dinleme yılı olacak. Marka yöneticileri, trend olan alakalı konuları takip etmenin ötesinde, dinleyiciler için neyin önemli olduğunu dinlemek ve belirlemek için zaman ayırmalı, ardından mesajlarını uyumlu olacak şekilde ayarlamalıdır. Hootsuite’in yakın tarihli Sosyal Eğilimler anketi, katılımcıların %66’sının sosyal dinlemenin son 12 ayda kuruluşları için değerinin arttığını iddia ettiğini gösteriyor.

3. Instagram reklamlarında bir artış olup olmadığına dikkat edin.

Instagram 2020’de şovu çaldı. Her ay 1 milyardan fazla insanın Instagram’ı kullanması ve Instagram hesaplarının %90’ının platformda en az bir işletmeyi takip ettiğini iddia etmesiyle, 2020’nin 4. çeyreğinde Instagram’ın reklam erişiminin diğer tüm sosyal medya platformlarından daha fazla büyümesi şaşırtıcı değil .

Video içeriği bir süredir sosyal medyada kral oldu ve kısa ömürlü içerik son yıllarda öyle bir sıçrama yaptı ki, Instagram kalabalığın arasından sıyrılmak zorunda kaldı. Son zamanlarda, tüketicilerin platformu kullanma biçiminde önemli bir değişiklik oldu. Eskiden arkadaşların fotoğraflarını görmek ve komik memleri keşfetmek için bir yer olarak hizmet veren Instagram, artık markaların potansiyel müşterilere ulaşması için bir yer olarak hizmet ediyor. Bir Facebook anketi, Instagram kullanıcılarının %83’ünün platformda yeni ürün veya hizmetler keşfettiğini ve %87’sinin Instagram’da ürün bilgilerini gördükten sonra harekete geçtiğini söyledi.

Barış Ermek

Kaynakça: https://www.prdaily.com/3-social-media-trends-to-watch-in-2021/