Amerika merkezli sanat kolektifi MSCHF, Louis Vuitton’un OnTheGo çantasını sadece mikroskopla görülebilecek kadar küçülttü.

MSCHF adlı yaratıcı kolektifin ne gibi sürprizleri olduğunu kestirmek zor. Bu yılın başlarında, grup, Amerikalıların vergi beyannamesi vermelerine yardımcı olan bir sanal flört oyunu ve kullanıcıların ne kadar çekici olduklarını belirleyen bir yapay zekâ eşleştirme sitesi kurmuştu.

Yaratıcı grup, şimdi ise  mikroskop yardımıyla görülebilen bir çanta tasarladı. Çantaya daha yakından bakıldığında, bu minik çantanın aslında Louis Vuitton OnTheGo çantasının 657 x 222 x 700 mikrometre boyutlarına sığdırılmış bir kopyası olduğu ortaya çıkıyor.

Çanta, Colette Kreatif Direktörü Sarah Andelman‘ın küratörlüğünü yaptığı, Pharrell’s Joopiter müzayede evinde yaklaşan “Just Phriends” satışı için özel olarak tasarlandı. Yeni sahibinin çantayı hemen gözden kaçırmamasını sağlamak için monogram lüks kopya dijital mikroskop altında önceden monte edilmiş olarak satılacak. 

MSCHF’nin New York Times‘a Mikroskopik El Çantası’nı tasarlamadan önce şirketten izin almadığını açıkladığı düşünülürse Louis Vuitton‘un tasarımının mikroskobik sunumu hakkında ne düşündüğü hâlâ belirsiz.