Instagram yöneticisi Adam Mosseri’nin Instagram kanalında açıkladığına göre; Instagram, herkese açık Reels içeriklerine indirme özelliği getirdi. Daha önce TikTok’ta da gördüğümüz video indirme özelliği, videoların farklı platformlarda paylaşılmasını kolaylaştırıyor.

Bir süredir, kendi platformunda yayınlanan TikTok filigranına sahip içeriklerle mücadele eden Instagram, sonunda çözümü indirme özelliğinde buldu. Böylece kullanıcılar, indirdikleri Reels içeriklerini başka platformlarda kullanabilecek.

Reels içerikleri nasıl indirilir?

Reels indirme özelliği, şu an için yalnızca ABD’deki kullanıcılara açıldı. Bu özellikten faydalanmak isteyen kullanıcıların, paylaşım ikonuna basarak indir seçeneğini tercih etmesi yeterli. 

Gizli hesapların Reels videoları indirilemez

Yazının başında da belirttiğimiz üzere gizli hesapların paylaştığı Reels içerikleri indirmeye açık değil. Kullanıcılar, yalnızca herkese açık hesapların Reels içeriklerini indirebilir. Bununla beraber, Reels içeriklerinin indirilmesini istemeyen herkese açık hesaplar, hesap ayarlarından bu özelliği kapatabilir. 

İndirilen Reels içeriklerinin ise Instagram filigranına sahip olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak şimdiye kadar kullanıcıların kendi Reels içeriklerini indirirken bir filigran ile karşılamadığını belirtmekte fayda var. 

TikTok ile başlayan filigranlı içerik meselesi aslında pek çok sosyal ağı etkiledi. Instagram 2021’de TikTok filigranı bulunan içerikleri öne çıkarmayı bırakırken, YouTube indirilen Shorts içeriklerine filigran eklemeye başladı. Eğer Instagram da indirilen Reels içeriklerine filigran eklerse, TikTok ve YouTube gibi diğer sosyal ağların içerik akışında rol çalmaya başlayabilir. 

Kaynak