Microsoft, Maybelline ile işbirliği gerçekleştirerek anlık ve acil toplantılara katılmak zorunda kalan kullanıcılar için sanal makyaj uygulaması geliştirdi.

Microsoft, Maybelline New York ile işbirliği gerçekleştirerek dijital makyaj görünümleri serisi hazırladı.

Maybelline Beauty uygulaması, Microsoft Teams’te sadece makyaj uygulaması olarak değil, genellikle tercih etmeyeceğiniz görünümleri denemenize olanak sağlayan bir “sanal makyaj çantası” olarak da nitelendiriliyor.

Uygulamadan, tercihlerinize uygun olarak ayarlayabileceğiniz 12 benzersiz görünüm sunuluyor. Farklı dijital makyaj renkleri ve bulanıklık efektlerini seçerek görünümler şekillendiriliyor. Ayrıca kullanıcılar, bu stil örneklerini toplantılara girmeden önce önizleyebiliyor.

Program, medyada cinsiyet temsili için mücadele eden bir araştırma kuruluşu olan Geena Davis Enstitüsü ile birlikte geliştirilmiş olup, Maybelline’in sahibi L’Oréal’e özel artırılmış gerçeklik teknolojisi olan Modiface tarafından destekleniyor. Uygulama ayrıca, yüzün 70 noktasını haritalandırarak filtreleri hassas bir şekilde uygulama ve hareketleri takip etme yeteneğine sahip.

Maybelline New York’un küresel marka başkanı Trisha Ayyagari uygulama ile ilgili olarak, “Fiziksel olarak bir arada olsanız da sanal olarak çalışsanız da, kendinize dair iyi hissetmek, en iyi şekilde adım atmanıza yardımcı olabilir. Bu nedenle, Microsoft Teams ile iş birliği yaparak sanal makyaj görünümleri geliştirdik. Şimdi, en yoğun günlerinizde bile sadece bir tıklama ile makyaj yapabilirsiniz. Umarız insanların hayatlarını biraz daha kolaylaştırırız.” yorumunda bulundu.

Kaynak