Dove ve Epic Games aşırı cinselleştirilmiş kadın oyun karakterlerine karşı mücadelede etmek için yeni bir kampanyaya imza attı.

Dove, oyun endüstrisinde kadınların doğru şekilde temsil edilmesi için uzun bir süredir mücadele ediyor. Şirketin ve Epic Games‘in Unreal Engine‘i tarafından yapılan yeni bir kampanya videosuyla, iki marka kızların aşırı cinselleştirilmiş karakterler olarak tasvir edilmesine son vermeyi hedefliyor.

Video, bir aksiyon oyununun yıldızı Cinthia‘yı konu alıyor. Çekimlerin ardından Cinthia, giydiği zırh ve maskeyi çıkararak aslında aşırı cinselleştirilmiş biri olmadığını ortaya koyuyor. Baş karakter, aynaya bakarak endişeli bir şekilde görüntüsüyle ilgili düşünüyor. Sete geri dönme vakti geldiğinde, yanlış bir şekilde abartılmış çekici görünümünden bıktığını ve doğal güzelliğini kabul etmeye karar veriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=f8ld8Zv4Kjw

Cinthia, gerçek bir kişiye dayanıyor ve Dove’un genel imaj veritabanında yer alıyor. Bu da geliştiricilerin gerçek kadınlar gibi tasarlanmış karakterleri indirmelerine olanak sağlıyor. Bu durumu destekleyen bir diğer araç ise Unreal Engine’in “Gerçek Sanal Güzellik Eğitimi” adlı eğitim aracı. Bu araç, oyun dünyasında kadınların uygun şekilde temsil edilmesi ve çeşitlilik konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Dove’un yaptığı araştırmaya dayanan bu kampanya, kadınların yüzde 62’sinin oyunlarda yeterli şekilde temsil edilmediklerini hissettiğini ortaya koyuyor. Ayrıca, genç kızların üçte biri de karakter çeşitliliğinin eksikliği nedeniyle özsaygılarının olumsuz etkilendiğini belirtiyor.

Kaynak