Bir motosiklet düşünün. Egzozundan çıkan sesin bile sadece ona özgü ve patentli olduğu, sesini duyanın dönüp bir daha baktığı, heybetli ve köklü bir motosiklet markası… Bu marka, bundan tam 114 yıl önce kurulan ve bugün asi ve özgür ruhların kendini bulduğu bir Amerikan efsanesi Harley-Davidson’dan başkası olamaz.

Amerika’nın Milwaukee eyaletinde yaşayan iki genç delikanlı William Harley ve Arthur Davidson, 1901 yılında bisikletlere monte edilebilecek bir motor ürettiler. 2 yıl süren yoğun çalışmaların ardından da 1903 yılında William Harley ve Arthur Davidson’ın beraber ürettikleri ilk motosiklet “Serial Number 1” adıyla sahneye çıktı.

Bu motosiklet Harley-Davidson’ın doğrudan satış için ürettikleri ilk motosiklet olarak kabul edilmektedir ve markanın merkez binasında misafirler için sergilenmektedir.

Aynı yıl içerisinde ilk motosikletin üretildiği tamirhaneye ve üretilen motosikletlere kendi soyadlarının birleşimi olan Harley-Davidson ismini veren William ve Arthur yıllar sonra dünyayı kasıp kavuracak bir markanın temellerini böylece atmış oldu.

İlk motosikletlerin üretiminin yapıldığı küçük atölyenin bulunduğu yer şuanda Harley-Davidson’ın genel merkezidir.
           

1910 yılında “Bar and Shield” logosuyla kurumsallaşmanın ilk adımını atan Harley-Davidson, 1.Dünya Savaşı’na Amerikan ordusunun katılmasıyla olağanüstü sayıda sipariş almış ve savaş boyunca 15.000 civarında motosiklet üretip Amerikan ordusuna bu motosikletleri göndermiştir. Bu sayede Harley-Davidson, adını tüm dünyaya duyurmuştur.

Günümüzde asi, özgür ve isyankar ruhların kendini keşfetmesine aracılık eden Harley-Davidson, motosiklet tutkunlarını Harley Owners Group adı altında toplayarak düzenlediği çeşitli etkinlikler, kampanyalar ve sosyal sorumluluk projeleri ile bu tutkuyu beraber yaşama deneyimi sunmaktadır.

 

Kaynak için tıklayın