Google, farklı kategorilerdeki en popüler anahtar kelimeleri ortaya çıkaran en çok aranan aramaları içeren yıllık raporunu yayınladı.

Google’ın yıllık en çok trend olan arama terimleri listesi, kayıtlara geçmiş en tarihi yıllardan birinde dünyanın Google’a ne için başvurduğunu gösteren bir lisedir.

“2020,” neden “diye sorduğumuz yıldı- Google, raporunun girişinde bu şekilde belirtiyor. İnsanlar “neden” diye sordu. Kullanıcılar, “bugün hangi gün?” bir yıl içinde arandı. Yemek tarifleri için yapılan aramalar da rekor seviyeye ulaştı. Her şeyden önce, koronavirüs herkesin aklının en başında gelen konudur. En çok yapılan aramaların çoğu, insanların günlük yaşamın yeni normallerine nasıl uyum sağladığını yansıtıyor.

Google’ın raporu; aramalar, haberler, kişiler, nasıl yapılırlar, sanal etkinlikler ve daha pek çok konuda trend olan konulara bakar. Veriler dünya çapında görüntülenebilir veya 70 farklı ülke tarafından filtrelenebilir.

Burada, dünya genelindeki en popüler arama listelerinden önemli anları bulabilirsiniz:

En İyi Genel Aramalar:

  1. Koronavirüs
  2. Seçim sonuçları 
  3. Kobe Bryant 
  4. Zoom
  5. IPL

En Çok Arananlar Konser Aramaları 

  1. Evde Birlikte Konser 
  2. Fire Fight Australia konseri 
  3. Garth Brooks konserde araba kullanıyor 
  4. Travis Scott Fortnite konseri 
  5. BTS çevrimiçi konseri

En Çok Aranan Tarifler 

  1. Dalgona kahvesi 
  2. Ekmek
  3. Ekşi mayalı ekmek 
  4. Pizza
  5. Lahmacun

En Çok Aranan Filmler

  1. Parazit
  2. 1917
  3. Black Panther
  4. 365 Dni
  5. Contagion

Bunun yanında kayda geçen en önemli aramalar arasında “Pandemi sırasında nasıl …?” Şeklinde olan aramalar idi, tabi bunlar içersinde “Nasıl para kazanılır?” sorusu en başta gelen sorgulamalar arasındaydı. 

İnsanlar bu yıl özellikle daha önce fiziksel olarak dışarıda yaptıkları işleri, aktiviteleri ya da eğlenceli nasıl evde yapabileceklerine dair de oldukça yüksek aramalar yaptılar. Google, bu yıl “sanal” terimler için yeni bir liste başı arama kategorisi sundu. Tüm yüz yüze aktiviteler sanallaştığından, insanların en çok aradığı şey de bu oldu.

İstatistiklere ve araştırmalara bakacak olursak Korona virüs 2020’de baştan aşağı tüm hayatımızı etkilediğini çok kolay bir şekilde söyleyebiliriz.